Geofoam Hafif Dolgu Sistemi
Movea mühendislik olarak ülkemizdeki ilk hafif dolgu sistemi proje ve uygulamalarını başarı ile tamamlamış olmanın gururunu taşıyoruz. Deneyimli ve uzman teknik kadromuz ile EPS Geofoam hafif dolgu sistemi proje uygulama konusunda sektöre öncülük ediyoruz. Proje ihtiyaçlarına göre doğru EPS malzemelerini tanımlayarak güvenilir anahtar teslim mühendisliği çözümleri üretiyoruz.
EPS Hafif Dolgu Sistemi Kullanım Alanlarımız
Geofoam EPS bloklar yapılarda, kara ve demiryolu uygulamalarında kullanılan fabrika ortamında üretilmiş bir inşaat malzemeleridir. Bununla birlikte yapısal dolgu malzemeleri arasında en hafif ağırlığa sahip üründür. EPS hafif zemin dolgu sistemi ile yapılara ve zemine gelen yüklerin ve zemindeki oturmaların azaltılması uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Deprem ve titreşim etkilerinin azaltılması, boşlukların doldurulması, ayrıca istinat duvarlarının güçlendirilmesi gibi birçok farklı uygulama yapıyoruz.
Hafif dolgu sistemlerinin geoteknik mühendisliğinde kullanımı son yıllarda hızla yaygınlaşmaktadır. Hafif dolgu sistemi geofoam proje ve uygulamalarında EPS dolgu malzemesini tercih etmemizin sebebi ise malzemenin birden çok fonksiyonu olmasıdır. Örneğin ısıyı yalıtması, hafif olması, sıkışma kapasitesinin diğer malzemelere göre yüksek olması, titreşimlere karşı esnekliği hafif dolgu malzemesinin kullanılmasını cazip hale getirmektedir.
Geofoam Hafif Dolgu Sistemi Proje Hizmetlerimiz
Geofoam kullanım alanlarımız proje özelliklerine göre değişmektedir. Uygulama öncesinde problemin ne olduğunu belirleyerek Geofoam ön projelendirmesini yapmaktayız. Boşluk doldurma, hafif araç geçişi gibi uygulamalarda düşük yoğunluklu hafif dolgu sistemi önermekteyiz. Bunun dışında, yol dolguları, otopark dolguları, aşırı yüklerin bulunduğu yapılar ve araç geçişlerinin olduğu yükseltme projelerinde ise yüksek basınç dayanımına sahip yüksek yoğunlukla EPS Geofoam hafif dolgu sistemlerini tercih etmekteyiz.
Geoteknik mühendisliği uygulamalarında mevcut zeminin tipi ve davranışı iyi belirlenmeli, mevcut ise zemin raporları detaylı şekilde incelenmelidir.
İlk aşama olarak zemin ya da hafif dolgu üzerindeki hareketli ve sabit ölü yükleri dikkate alarak EPS geofoam tipi ve boyutları belirliyoruz. Geofoam hafif dolgu sisteminin duraylılık analizlerini yaparak Geofoam uygulama projesi (plan, kesit ve boy kesitler), malzeme ve uygulama şartnamelerini hazırlıyoruz.
Bazı durumlarda ise imalatı devam eden yapılar ya da imalatı tamamlanmış yapılarda hafif dolgu sistemi kullanımı gereksinimi ortaya çıkmaktadır. Bu tür durumlarda ise mevcut yapıyı inceleyerek, en doğru EPS malzemesini belirleyip ve Geofoam malzeme ve uygulama şartnameleri hazırlıyoruz.
Aynı zamanda, gerekli görüldüğü durumlarda uygulama için gerekli farklı geosentetik malzemeler projelendirme işlemini yapıyoruz. Geofoam uygulamalarında Geocell hücresel dolgu sistemi, geomembran, örgülü veya örgüsüz geotekstilleri de sıklıkla kullanıyoruz.
Geofoam Hafif Dolgu Sistemi Uygulama Hizmetlerimiz
Projesi ve teknik şartnamesi hazırlanmış Geofoam projesinin uygulama aşaması en az doğru Geofoam tipi malzemesi seçimi, mühendislik hesapları ve projelendirme kadar önemlidir. Uygulama öncesinde Geofoam proje ve uygulaması konusunda uzman teknik ekibimiz projesinde önerilen hafif dolgu sisteminin proje gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığı kontrol eder. Gerekli gördüğü takdirde mühendislik departmanımız proje saha koşullarına göre yeniden tasarım yapar.
Ön Boyutlandırma
Ön boyutlandırma Geofoam uygulamalarının en önemli noktalarından biridir. Bu yüzden projesinde belirtilen dayanıma sahip EPS Geofoam malzemesini fabrika ortamında ana ölçülere göre kesimini yapıyoruz. Malzemeyi fabrika ortamında, projesinde belirtilen ölçülerde keserek sahada uygulama kolaylığı ve hızını arttırıyoruz.
Geofoam Nakliyesi
Geofoam hafif dolgu sistemi ağırlıkça hafif, fakat ağırlığına oranla çok fazla hacim kaplayan, büyük oranda hava boşluğundan oluşan özel bir geosentetik malzemedir.
Nakliyeye uygun hale gelen hafif dolgu malzemesini palet kullanılmadan açık ya da kapalı kasa araçlara yüklüyoruz. Uygulama öncesinde, planlama ile ön malzeme kesimini yaparak küçük bir kamyonlar ile yaklaşık 25 m³ hafif dolgu taşıyabiliyoruz. Daha büyük miktar nakledilmesi durumunda malzemeyi 45 m³ Geofoam taşıyabilen büyük kamyonlara yüklüyoruz. Son olarak şehirlerarası nakliyenin gerektiği durumlarda ise 80 m³ Geofoam malzeme taşıyabilen tırlar ile malzeme nakliyesini gerçekleştiriyoruz.
Geofoam Malzemesinin Sahada Stoklanması
Şehir içlerinde yapılan uygulamalarda, inşaat sahasında Geofoam hafif dolgu sistemi malzemesini stoklamak ayrı bir planlama gerektirir. Bu nedenle teknik ekimiz malzemeyi uygulama noktasına en rahat taşıyabilecek şekilde stoklama alanı planlaması yapmaktadır. Stok sahasının kamyonların erişebileceği, saha ulaşım yollarına yakın olmasını sağlayarak hafif dolgu malzemesinin sahaya indirme işlemini hızlandırıyoruz.
Farklı hafif dolgu tiplerinin seçildiği uygulamalarda ise malzemelerin birbirine karışmaması için gerekli etiketleme veya ayırma işlemi yapıyoruz.
Geofoam hafif dolgu sistemi uygulamasının hemen yapılamayacağı durumlarda malzemenin yangın, rüzgâr gibi dış etkenlere karşı korunması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Ayrıca EPS geofoam malzeme güneş kaynaklı U.V ışınlarına karşı duyarlı olduğundan uzun süre güneş altında bırakılmamasını sağlıyoruz. Aşırı rüzgarın olduğu sahalarda hafif dolgu malzemesi üzerine kum çuvalları ya da paletler yerleştirilerek malzemenin uçma riskine karşı tedbir alıyoruz.
Geofoam Hafif dolgu Sisteminin Saha Kesimi ve Uygulamasını Nasıl Yapıyoruz?
Uygulama öncesinde gerekli altyapı çalışmalarını kontrol ediyoruz. Gerekli yalıtım, altyapı, drenaj ya da zemin güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Geofoam malzemesini uygulama noktasına naklediyoruz.
Uygulamanın hızlı olması için EPS Geofoam saha kesimlerini sahada olabilecek en az şekilde yapmaya dikkat ediyoruz. Bu nedenle projelendirme aşamasında fabrika ön kesim ölçülerini belirliyoruz. Deneyimli ekiplerimiz ile malzemenin saha kesimlerini projesinde belirtilen şekilde, özel yapılmış sıcak telli kesim aletleri ya da özel testereler ile yapıyoruz. Böylece kesimi yapılmış malzemeleri, aralarında boşluk olmayacak şekilde, üç boyutlu olarak kenetlenerek yerleştirme işlemini tamamlıyoruz.
Geofoam bloklarının yerleştirilmesinden sonra malzeme üzerine yapılacak sert zemin, yol dolgusu, bitkisel peyzaj, betonarme yük yayma platformu gibi imalatlar yaparak Geofoam uygulamasını tamamlıyoruz.
Yağmur veya donmaların olduğu durumlularda Geofoam uygulaması yapılması tehlikeli bir durumdur. Bu yüzden hafif dolgu uygulamalarında malzemenin kuru olmasına ve malzeme üzerinde kayganlaştırıcı bir madde bulaşmamış olmasına dikkat ederek uygulamalarımızı yapıyoruz.
Geofoam Hafif Dolgu Sistemi Proje Uygulama Alanlarımız
Ulaşım uygulamaları, konut projeleri, endüstriyel yapılar, park ve bahçeler, peyzaj uygulamaları, toprak işleri gibi birçok alanda EPS Geofoam hafif dolgu sistemi proje ve uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Böylece ön proje aşamasından Geofoam hafif dolgu malzemesinin temini, sahaya nakli, stoklanması, uygulaması dahil olmak üzere anahtar teslim mühendislik çözümleri üretiyoruz.
Öne çıkan geofoam hafif dolgu blok uygulama alanlarımız aşağıda verilmiştir;
Geofoam Hafif Dolgu Fiyatları
Hafif dolgu sistemi geofoam metreküp üzerinden hacim olarak satışı yapılan bir malzemedir. Geofoam fiyatları hafif dolgu sistemi malzemesinin taşıma kapasitesine göre değişmektedir. Bu nedenle teknik ekibimiz yüksek basınç dayanımı gerekmeyen uygulamalarda düşük yoğunluklu daha ekonomik malzeme seçimi yapar. Bu durumlar genellikle boşluk doldurma, hafif araç geçişi gibi uygulamalardır.
Bununla birlikte, ağır yüklerin zemine etki ettiği, ağır araç geçişlerinin olduğu kara ve demiryolu temel dolgularında, otoyol uygulamalarında daha yüksek taşıma kapasitesine sahip yüksek yoğunluklu Geofoam bloklar tercih etmekteyiz. Sonuç olarak, malzeme tipi ve nakliye maliyetleri geofoam fiyatlarını belirlemektedir.